Vinske ture

Istra - terra magica

Vinske ture

Istra – Terra magica, mjesto je u kojem su ruke dobrih ljudi tisućljećima pretakale ljubav i poštovanje prema vinovoj lozi u zlatne i rumene kapi božanske tekućine. Želite upoznati najbolja vina u kojima su uživali i stari Rimljani?
Vinske ture - organizirani izleti u Istri
Vinske ture - organizirani izleti u Istri
Vinske ture - organizirani izleti u Istri

Zaplovite zajedno s nama uzduž modrih istarskih skuta, krenite sunčanim tragom od istoka polagano prema zapadu, uranjajući u živopisne motive mediteranskog izričaja – uvale i plaže, barčice koje mirno plutaju, u ljepoti samoće, čekaju.

U daljini na brežuljku vidjet ćete Labin, gradić koji je unutar svojih zidina ponosno stoljećima štitio svoje stanovnike, dok se u njegovom podnožju osmjehuje Rabac prostirući se uz jedne od najljepših plaža u Istri. A zatim dalje, sve do najjužnijeg rta, rta Kamenjak koji zakriljuje zapadnu obalu gdje vas najprije pozdravlja tisućljetna Pula. Osvrnite se i zadržite u sjećanju pogled na grad i njegovu velebnu Arenu prije no što vas zavedu otočići Brijunskog arhipelaga.

A kada povratite dah i nastavite svoj put, s horizonta modrog beskraja dozvat će vas svojom ljepotom Rovinj-Rovigno, zavrtjeti plesom svojih uličica i pustiti vas iz svojeg u zagrljaj Limskog kanala. Tu će vam s brodica doviknuti da im se pridružite i uz pjesmu i okuse Mediterana odvesti do vrsarskih Sestrica i onda dalje, do porečkih plaža. Pozdravite putem kupače i surfere, a ukoliko naiđete na bovu, znajte da negdje u tišini modrog plavetnila ronioci tragaju za nekim drugim svjetovima.

Svaku vinsku i gastro turu moguće je organizirati individualno prema Vašim željama.

Turističke ture

Jednodnevna tura: "Sjaj Antike južne Istre"

Opis ture
Sjaj Antike južne Istre

Doživite enološku i gastronomsku ponudu južne Istre u jednom danu uz turističkog vodiča i sommeliera. Stari su Rimljani baš znali uživati. Zašto ne bi i vi? Odlučite jedan dan provesti upoznajući se s bogatim antičkim nasljeđem grada Pule. Prošećite tri tisuće godina starim ulicama, Amfitetarom, Forumom.

Izlet započinje u 10 h ispred Amfiteatra ( Arena ) , kroz stari dio antičkog grada pa sve do rimskog Foruma, gdje nas očekuje vinska degustacija uživanje uz finger food i maslinovo ulje te stručno vođenje sommeliera s pogledom na najstarija i najljepša zdanja na Forumu – Augustov hram i Gradsku vijećnicu.

Nakon degustacije mini busom krećemo prema Vinariji Trapan . Radi se o jednoj od najpoznatijih vinarija južne Istre gdje nas ugošćuje enolog i tijekom druženja ( 2 sata ) opisuje proces proizvodnje, upoznaje nas sa najboljim vinima podruma. Proizvodnja u vinariji Trapan prvenstveno je obiteljski posao jer traži puno pažnje. Vjerujući u uspjeh misije, stvarajući iz srca, dajući sebe u cijeli proces proizvodnje vlasnici su pronašli smo pravi put koji nas vodi ka zacrtanom cilju – stvoriti prepoznatljiv proizvod u kojem će uživati i oni najprofinjenijeg ukusa.

Za kraj druženje vodimo vas u konobu gdje ćemo uz tri slijeda upoznati istarske specijalitete.

Nakon večere vraćamo vas na mjesto polaska ili po dogovoru (Pula 18 h).

Minimalan broj osoba : 4
Ture : od ponedjeljka do petka
Vrijeme ture: od 10 do 18

Spremni ste za nezaboravnu (avan)turu? Kontaktirajte nas!