Vinske ture

Istra - terra magica

Vinske ture

Istra – Terra magica, mjesto je u kojem su ruke dobrih ljudi tisućljećima pretakale ljubav i poštovanje prema vinovoj lozi u zlatne i rumene kapi božanske tekućine. Želite upoznati najbolja vina u kojima su uživali i stari Rimljani?
Vinske ture - organizirani izleti u Istri
Vinske ture - organizirani izleti u Istri
Vinske ture - organizirani izleti u Istri

Zaplovite zajedno s nama uzduž modrih istarskih skuta, krenite sunčanim tragom od istoka polagano prema zapadu, uranjajući u živopisne motive mediteranskog izričaja – uvale i plaže, barčice koje mirno plutaju, u ljepoti samoće, čekaju.

U daljini na brežuljku vidjet ćete Labin, gradić koji je unutar svojih zidina ponosno stoljećima štitio svoje stanovnike, dok se u njegovom podnožju osmjehuje Rabac prostirući se uz jedne od najljepših plaža u Istri. A zatim dalje, sve do najjužnijeg rta, rta Kamenjak koji zakriljuje zapadnu obalu gdje vas najprije pozdravlja tisućljetna Pula. Osvrnite se i zadržite u sjećanju pogled na grad i njegovu velebnu Arenu prije no što vas zavedu otočići Brijunskog arhipelaga.

A kada povratite dah i nastavite svoj put, s horizonta modrog beskraja dozvat će vas svojom ljepotom Rovinj-Rovigno, zavrtjeti plesom svojih uličica i pustiti vas iz svojeg u zagrljaj Limskog kanala. Tu će vam s brodica doviknuti da im se pridružite i uz pjesmu i okuse Mediterana odvesti do vrsarskih Sestrica i onda dalje, do porečkih plaža. Pozdravite putem kupače i surfere, a ukoliko naiđete na bovu, znajte da negdje u tišini modrog plavetnila ronioci tragaju za nekim drugim svjetovima.

Turističke ture

Višednevna tura: "Magična vina crvene, bijele i sive Istre"

1. dan - Vinska priča u Vili Štefaniji
Villa Stefanija

Vinska priča u kojoj ćete upoznati najbolja vina iz crvene, bijele i sive istre započinje u Vili Stefaniji ****, idealnoj destinaciji za one koji traže pravi relaksirajući odmor daleko od očiju masovnog turizma. U živopisnom okruženju uz jedinstven pogled na morsku pučinu vaše opuštanje može početi. Predstavit ćemo vam plan rute uz piće dobrodošlice. Nakon čega slijedi upoznavanje Istre kroz gastro doživljaj u tri slijeda iz Štefanijine kužine uz malu vinsku priču. Noćenje u Villi, druženje i opuštanje uz vina i welness zonu.

2. dan - Vinar Degrassi, maslinovo ulje "Balija" i Rovinj (vina bijele i crvene Istre)
Rovinj

Prvi zajednički dan nakon doručka u 9.00 h započinjemo odlaskom u sjeverozapadnu Istru u posjetu jednom od poznatijih i najstarijih proizvođača vina Degrassi. Nakon degustacije vina krećemo za Rovinj – biser hrvatskoj Jadrana. Nekad ribarski grad, danas je mjesto bogatog kulturnog nasljeđa i fascinantne urbane strukture Mediterana kakav je nekad bio. Obilazak Rovinja je u stručnoj pratnji vodiča s kratkom pauzom prije polaska za malo ribarsko mjesto Fažana. Između Rovinja i Fažane nalazi se najpovoljnija mikroklima za uzgoj maslinovog ulja, mjesto je to na kojem su još stari Rimljani gradili vile u kojima bi uživali u blagodatima ovog podneblja, miru i spokoju. Fascinantna maslinova ulja upoznat ćemo na prezentaciji jednog od najboljih maslinovog ulja na svijetu po vodiču Flos Olei. Sa profesionalnim degustatorom upoznajemo organoleptička svojstva ulja. U smiraj dana krećemo se prema tipičnoj istarskoj konobi s pogledom na more i otočje Brijuni gdje vas očekuju riblji specijaliteti našega kraja.

-9.00 polazak u posjetu vinariji Degrassi
-12.00 polazak za Rovinj a od 13.00-15.00 stručno vođenje po Rovinju
-15.30 polazak za degustaciju maslinovog ulja "Balija" – najnagrađivanijeg maslinovog ulja u Hrvatskoj
-16.30 ručak u Fažani, ribarskom selu, "Stara hiža", riblji ili mesni meni
-u 18.00 nakon ručka polazak za Villu Stefaniju

3. dan - Antički sjaj Pule i vina crvene istre u Vinariji Trapan
Pula

Nakon doručka u 9.00 h krećemo u posjet vinariji Trapan na najjužnijem dijelu Istre sa vinogradima na crvenoj zemlji gdje vas očekuje prostranstvo ekološki čistih vinograda, čiji vlasnici stečeno znanje i iskustvo prenose kroz podrum stvarajući fina i elegantna vina specifičnog karaktera, prepoznatljiva, s posebnom mediteranskom notom. Nakon obilaska vinarije i degustiranja vina odlazimo na ručak sa specijalitetima južne Istre. Puni energije krećemo prema najvećem Istarskom gradu –Puli, uz stručni obilazak rimskih spomenika iz najdužeg razdoblja vladavine Rimskog carstva te posjetu pulskog Amfiteatra. Kasno poslijepodne je vrijeme rezervirano za stari rimski trg Forum i jedinstveni ambijent naše Enotece Istriane gdje će biti prezentirana vina i sorte iz ostalih hrvatskih regija uz finger food.

-doručak u villi
-9.00 polazak u posjetu vinariji Trapan
-11.30 odlazak na ručak
-14.00 obilazak Pule sa stručnim vodstvom
-16.00 wine tasting u Enoteci Istriani iz finger food
-18.00 polazak za Villu Stefaniju

Ovaj dan završava dolaskom u Villa Stefaniju gdje ćete provesti slobodno vrijeme po izboru.

4. dan - Mistični Motovun i vina bijele i sive Istre (Vinarije Kabola i Kozlović)
Motovun

Motovun je srednjovjekovni gradić sa čarobnim pogledima na vinograde , Motovunsku šumu i dolinu rijeke Mirne. Mjesto fascinantnog spoja prirode i urbanog naslijeđa. Grad se uzdiže ponad zaštićenog prirodnog krajolika Motovunske šume područja bogatog šumskim blagom - gljivama tartufima. Znate li da je u okolici pronađen najveći tartuf na svijetu koji je još i danas u Guinniesovoj knjizi rekorda? U blizini Motovuna posjetiti ćemo dva najpoznatija vinska podruma sa dugogodišnjom tradicijom i inovativnim stilom.

Posljednja večer je rezervirana za opuštanje u Villi Štefaniji sa jedinstvenim pogledom na uvalu ili uz kratku šetnja kroz prirodu prije večere. Završna večera uz opušteni razgovor i izmjena dojmova i utisaka.

-doručak u Villi
-9.00 polazak u obilazak Motovuna sa stručnim vođenjem
-12.00 dolazak u obilazak vinarije Kabola
-14.00 polazak u obilazak vinarije Kozlović
-dolazak u Villu oko 16.00
-18.00 večera sa domaćinima

5. dan

Završila je naša vinska priča, vaši sommelieri i vodiči poveli su vas magičnim putem do najboljih istarskih vina. Upoznali ste najbolje vinare i doživjeli jedinstvenu čaroliju istarskih vina. Puni dojmova nakon zajedničkog doručka odabrat ćete najbolje buteljke koje ćete ponijeti sa sobom kako bi negdje daleko od vinograda nastavili našu priču.

Tko jednom ponese Istru Terru Magicu u srcu uvijek joj se vraća.

-doručak u Villi
-slobodno prijepodne do transfera

Jednodnevna tura: "Sjaj Antike južne Istre"

Opis ture
Sjaj Antike južne Istre

Doživite enološku i gastronomsku ponudu južne Istre u jednom danu uz turističkog vodiča i sommeliera. Stari su Rimljani baš znali uživati. Zašto ne bi i vi? Odlučite jedan dan provesti upoznajući se s bogatim antičkim nasljeđem grada Pule. Prošećite tri tisuće godina starim ulicama, Amfitetarom, Forumom.

Izlet započinje u 10 h ispred Amfiteatra ( Arena ) , kroz stari dio antičkog grada pa sve do rimskog Foruma, gdje nas očekuje vinska degustacija uživanje uz finger food i maslinovo ulje te stručno vođenje sommeliera s pogledom na najstarija i najljepša zdanja na Forumu – Augustov hram i Gradsku vijećnicu.

Nakon degustacije mini busom krećemo prema Vinariji Trapan . Radi se o jednoj od najpoznatijih vinarija južne Istre gdje nas ugošćuje enolog i tijekom druženja ( 2 sata ) opisuje proces proizvodnje, upoznaje nas sa najboljim vinima podruma. Proizvodnja u vinariji Trapan prvenstveno je obiteljski posao jer traži puno pažnje. Vjerujući u uspjeh misije, stvarajući iz srca, dajući sebe u cijeli proces proizvodnje vlasnici su pronašli smo pravi put koji nas vodi ka zacrtanom cilju – stvoriti prepoznatljiv proizvod u kojem će uživati i oni najprofinjenijeg ukusa.

Za kraj druženje vodimo vas u konobu gdje ćemo uz tri slijeda upoznati istarske specijalitete.

Nakon večere vraćamo vas na mjesto polaska ili po dogovoru (Pula 18 h).

Minimalan broj osoba : 4
Ture : od ponedjeljka do petka
Vrijeme ture: od 10 do 18

Spremni ste za nezaboravnu (avan)turu? Kontaktirajte nas!